Babeczki z jagodami na bio mące kokosowej

babeczki

Bajecznie proste w przygotowaniu i przepyszne muffinki. Zamiast oleju rzepakowego wykorzystałam olej kokosowy. Rezultat? Muffiny są delikatniejsze i jeszcze bardziej smaczne!

MUFFINKI Z JAGODAMI
Składniki suche:
250 dkg.mąki
175 dkg cukru
25 gr.kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Składniki płynne:
2 jajka
100 ml rozpuszczonego oleju kokosowego
175 ml mleka

Owoce, ja użyłam jagód.

Bardzo ważne, żeby wszystkie składniki płynne miały jednakową temperaturę!

Sposób przygotowania:
Jajka ubijamy w całości, powoli wlewamy olej kokosowy i mleko ciągle mieszając. Następnie składniki suche: mąka, cukier, kakao i proszek do pieczenia. Miksujemy wszystko razem, wlewamy do foremki i dodajemy owoce. Pieczemy 15 minut w nagrzany piekarniku do 180 stopni C
Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *