Bezglutenowe ciasteczka cytrynowe

bezglutenowe_ciasteczka_cytrynowe

Pyszne ciasteczka bezglutenowe do przygotowania w zaledwie kilku minut.

Przepis na bezglutenowe ciasteczka cytrynowe
Składniki:
4 jaja
1 szklanka cukru lub cukru kokosowego
1 i 1/2 łyżeczki aromatu cytrynowego
1/4 łyżeczki soli
1/2 szklanki roztopionego masła
3/4 szklanki przesianej mąki kokosowej

Sposób przygotowania:
Wymieszaj starannie jaja, cukier, aromat cytrynowy, sól i masło. Dodaj mąkę kokosową. Odstaw ciasto na 4-5 minut, żeby zgęstniało. Nakładaj po łyżeczce ciasta na natłuszczoną blachę w 5 cm odstępach. Piecz 15 minut w temp. 190°C. Wystarczy na około 24 ciasteczka.

Smacznego!

Źródło: „Cud Mąki Kokosowej” Bruce Fife

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *