Olej kokosowy – zasmakuj w zdrowiu

Olej kokosowy jest bardzo smaczny. Doskonale nadaje się do smarowania pieczywa (wyśmienicie smakuje ze słodkim pieczywem, ale będzie również pasował do każdej innej kanapki), jak również do smażenia. Olej kokosowy zawiera nasycone kwasy tłuszczowe średniołańcuchowe które wytrzymują wysokie temperatury- nie utleniają się- przez co zachowują swoje cenne właściwości. Naleśniki czy mięso na oleju kokosowym będą wybornie smakowały, gdyż swoim niepowtarzalnym smakiem i aromatem nada potrawom orientalny charakter.
Polecam wszystkim do wypróbowania oleju kokosowego w swojej kuchni :). Już niedługo więcej informacji o oleju kokosowym. Zapraszam również do działu z przepisami do wypróbowane przepisy z użyciem oleju kokosowego.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *