Razowe naleśniki

naleśniki

 

 

 

 

 

 

 

 

Przepis na najlepsze naleśniki jakie kiedykolwiek jedliśmy. Smażone na moim ulubionym oleju kokosowym.

RAZOWE NALEŚNIKI
Czas przygotowania: 30min
Ilość porcji: na około 12 naleśników
Składniki:
¼ szklanki bio oleju kokosowego Ölmühle Solling
1 ½ szklanki mąki razowej
¼ łyżeczki soli
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 jajko
¾ szklanki letniej wody
½ szklanki musu jabłkowego
Sposób przygotowania:
Podgrzewaj olej kokosowy na patelni na wolnym ogniu, do momentu całkowitego rozpuszczenia. W misce zmieszaj mąkę, sól i proszek do pieczenia. W oddzielnym naczyniu ubij jajko, wodę, mus jabłkowy i dodaj stopiony (nie gorący) olej. Resztę oleju pozostaw na patelni i zwiększ temperaturę do średniego ognia. W tym czasie połącz płynne i suche składniki i wymieszaj, aż dobrze się zwilżą. Użyj około 3 łyżek stołowych ciasta na każdy naleśnik. Smaż, aż na powierzchni zabulgoczą, delikatnie obróć i podrumień drugą stronę. Podawaj na gorąco z miodem, ulubionym syropem, dżemem lub owocami.
Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *